WISE Institute, Sky Academy İşbirliğiyle "Rehberliğin Manevi Boyutu" Programı Düzenledi





Author: Wise Institute - min read. - Post Date: 02/26/2024
Clap

Gelecek kuşaklara öncülük yapacak rehberlerin manevi hayatlarını geliştirmeleri için gerekenleri yapmak önceliğimizdir.

 

WISE Institute, New Jersey’de hizmet veren Sky Academy ile işbirliği yaparak ortak bir program gerçekleştirdi. WISE Akademik Araştırmalar Departmanı Başkanı Dr. Ali Ünsal tarafından yönetilen program çerçevesinde M. Fethullah Gülen Hocaefendi’nin "İrşad Ekseni" kitabı temel alınarak "Rehberliğin Manevi Boyutu" adlı özel eğitim seminerleri düzenlendi. Beş ay boyunca ilgili ve heyecanlı gençlerin takip ettiği derslerin sona ermesiyle programı tamamlayan gençlere sertifikaları takdim edildi.

WISE Institute Müdürü Yılmaz Yiğit, program vesilesiyle şunları dile getirdi: "WISE olarak temel misyonumuz, insanımızın ilmi ve manevi gelişimine katkıda bulunmaktır. Bu çerçevede özellikle gençlerimize rehberlik yapmak ve onlara dini ve evrensel doğruları göstermek bizim için çok önemli bir görevdir. Gelecek kuşaklara öncülük yapacak rehberlerin manevi hayatlarını geliştirmeleri için gerekenleri yapmak önceliğimizdir. Bu programla, gençlerimize manevi rehberliğin önemini ve bir rehberin sahip olması gereken vasıfların neler olduğunu göstermeyi amaçladık. Verimli bir çalışma olduğuna inanıyorum. Bu tür çalışmalarımız, kardeş kurumlarımızla işbirliği içinde gelişerek devam edecektir."

Program sonunda, WISE Institute Akademik Araştırmalar Departmanı Başkanı Dr. Ali Ünsal, rehberliğin sadece bir meslek değil, aynı zamanda manevi bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Ayrıca katılımcılarla beş aylık yüzyüze gerçekleştirilen programın sıcak bir atmosferde geçtiğini belirten Dr. Ünsal, uyumlu bir ortamda gerçekleşen eğitim seminerlerini başarıyla bitiren gençleri tebrik etti.

Sky Academy yetkilileri de WISE Institute ile iş birliği yapmaktan ve bu anlamlı programda yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Program boyunca katılımcılar, rehberliğin gerekliliği, bir rehberin sahip olması gereken nitelikler ve bir rehberin dikkate alması gereken hususlar gibi konular etrafında kapsamlı tartışmalar ve etkinliklere katıldılar. Programın müfredatı, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin İrşad Ekseni kitabı temel alınarak hazırlandı. Seminerlerde, Hocaefendi’nin öğretilerinden yararlanarak, katılımcılar, manevi hayat konusunda başkalarına rehberlik yapmanın etik ve ahlaki boyutları üzerinde düşünmeye teşvik edildiler. Program, bireyleri hedeflerine ve arzularına doğru yönlendirme konusunda empati, şefkat ve etik bütünlüğün önemini net bir şekilde ortaya koydu. Program sonunda katılımcılar, etkileşimli oturumlar, rol model olma ve yaşanmış örnekler üzerinden bir mentor veya rehber rolünü yerine getirme adına pratik beceriler ve stratejiler kazandılar.

Author: Wise Institute - min read. - Post Date: 02/26/2024