Editörden: Manevî Yükselme Şeridi Olarak Üç Aylar





Author: Wise Institute - min read. - Post Date: 01/22/2023
Clap

İnsan bu dünyada bir yolcudur. Yolculuğun neticesi ya sonsuz nimetleri ile cennet olacak ya da cehenneme varacaktır. Neticede cenneti kazanmak için dünyada belli şeyleri yapmak, dinin çizdiği sınırlar içinde hareket etmek gerekiyor. Cennete giriş Allah’ın lütfu ve rahmetiyledir; ancak cennetteki ikram ve imkanlar için insanın dünyada hazırlık yapması gerekir. Dünyada yapılan her şey cennet birer nimetine dönüşecektir.

Kur'ân’ın işaretleri ve Sünnet’in açık ifade ve işaretleri ile kutsallığı ortaya konan ve asırlardan beri mü'minlerin manevî hayatları adına değerlendirdiği, bütün sene içine yayılmış mübarek gün ve geceler mü’minin hayatında önemli bir yer işgal eder, etmelidir. 23 Ocak 2023 tarihi bu “kutlu zaman dilimi üç aylar”ın başlangıcı.

Bir şeyden tam istifade edebilmek için onu bilmek gerekir. Üç ayları ve bu üç ayların içindeki değişik duraklar, konaklama ve dolma yerleri sayılabilecek mübarek geceleri tanıma ve onlardan istifade adına Wise Institute olarak dosyalar hazırladık.

İnsan bu dünyada bir yolcudur. Yolculuğun neticesi ya sonsuz nimetleri ile cennet olacak ya da cehenneme varacaktır. Neticede cenneti kazanmak için dünyada belli şeyleri yapmak, dinin çizdiği sınırlar içinde hareket etmek gerekiyor. Cennete giriş Allah’ın lütfu ve rahmetiyledir; ancak cennetteki ikram ve imkanlar için insanın dünyada hazırlık yapması gerekir. Dünyada yapılanlar cennet nimetine dönüşecektir. Bunun için farz ve mükellefiyet olarak yaptıklarımızın yanında ekstradan yapılanlar ve belli zaman ve mekanların maneviyatımıza kattığı ekstralar sınırlı bir zaman diliminde yaşadığımız bu dünyada çok önemi haizdir. İşte “Üç Aylar” da bu ekstra kazanma zaman dilimleridir.

Regâib, Mirac, Berat, Kadir gibi mübarek gecelerin/kandillerin her birisi ile alakalı müstakil dosyalarımız da olacak. Ayrıca www.hikmet.net sitesinin hazırladığı Üç Aylar Bülteni’ni de siz değerli okuyucularımızın dikkatine sunuyoruz.

Her türlü talep ve sorularınızı [email protected] email adresimizden bize iletebilirsiniz.

Bu dünyadaki zirvesi Bayram, ahirette cennet ve cemalullah olan "Üç Aylar" yükselme şeridinin hakkını verme dileklerimizle.

Author: Wise Institute - min read. - Post Date: 01/22/2023